Revizia periodica a instalatiilor de gaze

Ca proprietar al unei locuinte ai indatorirerea verificarii tehnice periodice a instalatiei de gaze.

Revizia tehnica periodica presupune verificari vizuale si procese tehnice care au scopul de a observa functionalitatea instalatiei de gaze naturale in conditii corespunzatoare de siguranta si exploatare. Verificarea tehnica periodica este obligatorie la fiecare 2 ani iar reviziile tehnice periodice de fac la un interval maxim de 10 ani.

Este bine sa stii faptul ca acest proces nu cuprinde verificarea si repararea aparatelor consumatoare de gaze naturale, asa cum sunt de exemplu, centralele termice.Verificarea include instalatiile de utilizare gaze naturale pe tot traseul si anume:

  • Instalatia exterioara
  • Coloana comuna(in cazul blocurilor, aflata pe casa scarii)
  • Instalatia comuna a asociatiei de proprietari care traverseaza apartamentele contorizare individual.

Revizia si verificarea tehnica periodica a instalatiilor de gaze este obligatorie pentru toti consumatorii, fie ca este vorba de asociatiile de proprietari, persoane fizice si juridice si alte institutii. Ai posibilitatea, in calitate de consumator, sa alegi un instalator autorizat ANRE, care sa efectueze aceste operatiuni. Sunt necesare documentatii tehnice care au stat la baza executarii instalatiei:

  • Verificarea tehnica actuala, pentru aparatele care consuma combustubil gazos
  • Dosarul definitiv al instalatiei de utilizare
  • Adeverinta care sa ateste curatarea cosului, de catre o firma de profil, pentru acele aparate care sunt legate la cos. Acest document trebuie eliberat cu maxim 6 luni inainte de data verificarii

Costul acestor verificari se imputa beneficiariului si exista situatii in care suma de plata se regasete in costul facturii de gaze, fie se achita separat. Dupa ce a efectuat revizia si verificarea, instalatorul va depune un exemplar din documentele justificative la sediul companiei de gaz. Un alt exemplar va ramane la tine.

In cazul in care instalatia de gaz nu primeste avizul care atesta functionarea in parametrii optimi, livrarea de gaz este oprita. Contractul de furnizare a gazului prevede cu siguranta clauza conform careia furnizorul poate verifica instalatia contra cost.

In calitate de consumator, trebuie sa constientizezi importanta reviziei si verificarii tehnice. Si asta deoarece instalatia de gaz poate sa functioneze defectuos fara semne evidente.

Contact

Ruady Service SRL

Resita, numar 25, sector 4, Bucuresti

0722 974760

Fax: 031 4246775

Email: office@mentenanta-instalatii.ro

Log in or Sign up